The Bender Brass

The Bender Brass er et hjertebarn af The Big Blues Bender festivalens grundlægger AJ Gross og saxofonist Jimmy Carpenter. Hornsektion tilbydes alle bands, der kommer til festivalen i Las Vegas. Håndplukket og ledet af Jimmy Carpenter har The Bender Brass vokset sig fra at være jamhost på det sene afterparty, til en stor og elsket del af “The Bender”.

Denne hornsection spiller mere end 20 shows på de største festivaler i USA hvert år og dette besøg bliver trioens Europa debut. Sammen leverer de krymmel på lagkagen til ethvert show.

The Bender Brass er en cream de la cream hornsektion der tilbydes alle bands der kommer til festivalen. Håndplukket og ledet af saxofonist Jimmy Carpenter, som medbringer trompetist Doug Woolverton og Mark Earley på baryton. Alle topmusikere og orkesterledere, der tilsammen har 90 års erfaring og spillet med alt og alle inden for blues, soul, gospel, rock og jazz.

Jimmy Carpenter, Tenor Sax
Saxofonist/leder/arrangør, Carpenter er en af de travleste saxofonister i verden. Han har turneret og optaget med nogle af de bedste og senest som fast mand i Mike Zito and The Wheel. Som leder af The Bender Brass og Musical Director af Big Blues Bender producerer Jimmy snesevis af shows hvert år og skriver og komponerer han horn arrangementer til mange andre bands. Han er 3 gange nomineret som året “Sax Player” ved Blues Music Awards og i løbet af sommeren udgiver han sit 4. soloalbum.

Doug Woolverton, trompet
Doug er en af de mest efterspurgte trompet spillere i USA. Doug startede med at spille som 7-årig og hans alsidighed og evne til at tilpasse sig, er en sjælden færdighed, som han nu har bevist igennem 3 årtier med bl.a. 2 Grammy-nomineringer. Doug var i mange år medlem i Roomful of Blues Han spiller nu med Warren Haynes, Gov't Mule, John Scofield og Victor Wainwright and The Train. Og Woolverton er medlem af den fornemme klub “Rhode Island Music Hall of Fame”. Doug var Jimmys drømmevalg til The Bender Brass.

Mark Earley, Baryton Sax
Mark tilhører også den ekslusive klub “Rhode Island Music Hall of Fame”, han er 2 gange Grammy nomineret og 6 gange vinder af en Blues Music Awards. Mark har turneret og optaget med nogle af de største navne i blues og soulverdenen, herunder, Duke Robillard, Otis Clay, Taj Mahal, og han var i mange år med Roomful of Blues, og er nuværende medlem Victor Wainwright and The Train.
Selv om han spiller mest på baryton sax med The Bender Brass, er han en fremragende tenor spiller, arrangør og altomfattende musiker.

The Big Blues Bender er en af de største festivaler i USA og denne Bender Brass tilføjelse til de bands der ønsker det, er en gammel Blues Heaven drøm, der endelig går i opfyldelse.

Nu bliver en omskrivning nødvendig “What Happens in Vegas, Stays in Vegas” til noget i stil med “What Happens in Vegas, now comes to Blues Heaven”

Bender Brass YouTube

 

Additional Info

  • Dato: Friday, 03 November 2017
  • Scene: Spar Nord Stage
Read 801 times