Wee Willie Walker

English press and concert info here...

Wee Willie Walker, den 76-årige legendariske soulsanger, der kommer som vinder med hele tre 2016 music awards i bagagen! “Best comeback artist”, “Best blues album” og “Best soul singer”. Willie besidder den fløjlsbløde stemme, der straks leder tankerne hen på Otis Redding, Al Green, Sam Cooke og Ray Charles. Han tropper op med sit “All Stars Soul Revue Orchestra” der består af 14 m/k på scenen og som bl.a. tæller en hornsektion med 4 blæsere og 3 farvede backup sangerinder. Lyden fra det unikke Hammond B3 orgel med tilhørende roterende Leslie højttaler har også en stor rolle i dette lydunivers. Altså den helt store pakke, hvor alle stemmerne og samspillet med de fantastiske musikere, giver kuldegysninger over hele kroppen.

Tilbage i 1960'er indspillede Willie adskillige albums på de største soul og blues selskaber. Goldwax Records i Memphis, var hvor soul sangere som O.V. Wright og James Carr uddøgeliggjorde deres hits og (Checker en del af), Chess Records i Chicago var hvor blues legenderne Muddy Waters, Howling Wolf ændrede verdenshistorien.

Efter nogle år uden for rampelyset, opdagede Rick Estrin og Kid Andersen så dette unikum og efter udgivelsen af "If Nothing Ever Changes" i 2015 og derefter Live At Notodden i 2016, er den lille mand med guldvesten, nu på alles læber.

Wee Willie Walker blev således hjulpet frem fra glemslen af norske Kid Andersen og hans musikalske "partner in crime" Rick Estrin. De mødte Walker og blev enige om for at indspille et album med ham. De samlede deres musikervenner fra den amerikanske vestkyst og resultatet blev det fantastiske album «If Nothing Ever Changes». Igen er soulsangeren Wee Willie Walker højaktuelt i det amerikanske soul- og bluesmiljø.

Der er ikke mange tilbage i blues- og soul-verdenen i dag, man oprigtigt kan kalde  den ”ægte vare", men Wee Willie Walker er det stadig! "At indspille en plade med ham var en øjeåbner for mig. Han er på et niveau som artist og sanger som kun har været opnået af de mest ikoniske i genren", siger norske guitarist og pladeproducent Kid Andersen. - "Jeg glæder mig som et barn. Det bliver fantastisk for mig at præsentere Wee Willie Walker for et dansk publikum og det sammen med 3/4 af det bedste bluesband i branchen, The Nightcats".

Kid Andersen havde også succes på Notodden Blues Festival for 2 år siden, da han sammensatte et fantastisk band af amerikanske venner og spillede en hyldestkoncert for den legendariske B.B. King. Nu har det norske bluesfænomen sammensat et nyt stjerneband og sætter igen kurs mod Danmark. Foruden Wee Willie Walker kommer Kid Andersen på guitar med Nightcats keyboard spilleren Lorenzo Farral. Jim Pugh på piano, og får forstærkning af tromme-troldmanden og badutspringeren Derrick Martin (D'Mar). Bassisten Bill Tioani er oprindelig fra New York, men har boet mange år i Norge. Hornsektionen er også norsk og består af Tron Taalesen (barytonsaxofon), Vidar Torbjørnsen (trompet) og Andre Kassen (tenorsaxofon). Det er stort set den besætning der spillede på Notodden Blues Festival i fjor. De tre farvede korpiger er fløjet ind fra Amsterdam og endelig er The Nightcats trommeslageren Alex Pettersen på percusion, alt ialt 14 m/k'er på scenen.

Wee Willie Walker er født i 1941 og opvokset i musikkbyen Memphis, Tennessee. Som de fleste sangerne af afro-amerikansk herkomst i Sydstatene, har Walker en stærk gospelbaggrund. Walker blev tiltrukket af soul-musikken og udsendte plader på legendariske selskaber som Goldwax og Chess Records.

- Nu er soulmusikken fra øverste skuffe tilbage og det er dejligt, at vi nok en gang kan præsentere «the real thing» i Frederikshavn. Ekstra dejligt er det at det norske virtous Kid Andersen er central aktør i det hele. Vi talte om det da Willie og «Kid» var på på Gaildorf Festivalen i Tyskland i sommer, hvor Wee Willie modtog standing applause i mere end 15 minutter efter den forrygende koncert, fortæller Peter Astrup.

Soul legenden, med den mere end sublime stemme har sunget på utallige venues og store festivaler i hele verden, men har ikke på noget tidspunkt været i Danmark før. I kølvandet på Willie's seneste album, gør han nu noget ved det og kommer til Blues Heaven iført guldvest, stråhat med 4 blæsere, ju-hi piger, verdens "højst hoppende" trommeslager og hele svineriet i ryggen, fredag 3 november i bedste sendetid! 

 

Additional Info

  • Dato: Friday, 03 November 2017
  • Tidspunkt: 21:15
  • Scene: Royal Stage
Read 1785 times

Weekend ticket for
3. & 4. NOVEMBER, 2017

Kr. 665,- + gebyr  (€89,- + fee)

Køb billet her/Get ticket here

PROMOTION VIDEO