Marquise Knox feat Kat Riggins

English press and concert info here...

Marquise Knox (født i 1991) i Granada, Mississippi. Han kommer fra en musikalsk familie dybt forankret i bluesmusikken og for Marquise er bluesmusikken hele hans arv og livsstil. Han lærte at spille guitar af sin bedstemor Lillie. Han spillede også med sin onkel Clifford, som havde en stor indflydelse i Marquise's helt unge liv. Han tilbragte sine tidlige teenageår med den store blueslegende og Grammy Award vinder Henry James Townsend.

Marquise's talent har betydet, at han allerede har spillet med B.B. King, Pinetop Perkins og David "Honeyboy" Edwards. Han har også været på hundrevis af festivaler i USA og har turneret hele Europa. Under et besøg i Clarksdale, Mississippi, blev Marquise introduceret til den legendariske trommeslager Sam Lay, som spillede og optog mange plader med bl.a. Muddy Waters, Howlin Wolf og John Lee Hooker… Sam tog, lige som de andre fine sjæle, imod Marquise for at hjælpe hans karriere ved at introducere ham til den berømte blues-serie "Bluesmasters at the Crossroads". Marquise blev hurtigt tilskuernes favorit, og blev opdaget det pågældende år. Hans åbenlyse talent, sammen med hans dybe viden om Blues og store respekt for sine ældste stod det klart, at Marquise havde noget særligt og han blev booked til en tre-album-aftale.

Knox´ debutalbum “Manchild" blev nomineret til en Blues Music Award for Best New Artist Debut. Albummet blev indspillet, da han var 16 år, sammen med den anerkendte guitarist Michael Burks og hans band. Udgivelsen høstede enorm anerkendelse, og blev i magasinet Living Blues kåret som 'bedste debut artistpris" og fik en Blues Music Award nominering for bedste debutant. Marquise indspillede derefter endnu et album “Here I Am” da han var tilbage i byen til det efterfølgende års Crossroads, hvor han igen fik hjælp af Michael Burks band. Albummet består af 9 originale sange og tre af Marquises foretrukne Muddy Waters sange.

Andre farvede unge på Marquise’s alder ønsker sig en karriere indenfor Hip Hop, Rap eller popmusik, men den nu 26-årige Marquise er tro mod sin arv og rødder. Når han ikke turnerer, besøger skoler og instituioner, hvor eleverne er fra børnehaveklasse og op til highschool, han udbreder her kærligheden og kendskabet til bluesmusikken.

Når man lytter til den unge Marquise, får man en fornemmelse af, hvordan de store gamle mestre lød, da de var i starten af deres karriere, Marquises blues er så ærlig og transparent, at man må overgive sig og tro på reinkarnation, for han er bestemt en ung mand i en gammel mands sjæl.

På turen medbringer Marquise sangerinden og sangskriveren Kat Riggins (født 1980) fra Florida, som er en bluesy performer med rockstar attitude. Kat Riggins har udgivet et par albums i eget navn og været i Europe en del gange.

Marquise Knox har spillet på et utal af venues og festivaler, men har aldrig været i Skandinavien, det gør han noget ved nu og kommer til Blues Heaven fredag 3. november!

 

Additional Info

  • Dato: Friday, 03 November 2017
  • Tidspunkt: 20:30
  • Scene: Spar Nord Stage
Read 1469 times