Buddy Guy

At bluesgiganten Buddy Guy skulle komme til Danmark, er der mange der har håbet, og kun få der har troet på, - men nu sker det endelig og så på legendens allersidste turne til Europa! 

Musikelskere har al mulig grund til at være lykkelige. Hvis man interesserer sig for blues og rockmusik, så findes der ikke noget større og bedre navn end Buddy Guy. Guitarlegenden fyldte 82 år i juli og er «Still going strong» med en omfattende amerikansk turneplan og med en spritny cd-udgivelse i forsommeren. Buddy Guy har vundet Grammy hele 7 gange, (mere end nogen anden musiker i historien), inklusiv den prestigetunge Grammy Lifetime Achievement Award. Så sent som i fjor blev han hædret med en Grammy Award for bedste album med udgivelsen «Born To Play The Guitar».

Buddy figurerer som nummer 23 på musikmagasinets Rolling Stones liste over All Time Greatest Guitarists.

Vi har fået den booking, som vi virkelig har drømt om. BUDDY GUY er bluesmusikkens definitivt største nulevende navn og der er absolut ingen over og ingen ved siden af ham.
De seneste år har vi desværre set mange af de store musiklegender gå bort, og efter B.B. King’s død i 2015 er Buddy Guy «the last man standing» af de ikoniske bluesgiganter. Buddy Guy blev optaget i Rock and Roll Hall of Fame i 2015. Det var yderst vigtigt for os at få ham på plads til årets festivaler. På denne europæiske afskedsturne bliver der i alt 6 koncerter, og vi flyver ham ind eksklusivt til Skandinavien.George "Buddy" Guy er kendt som en af de mest toneangivende bluesguitarister, verden har set. Buddy Guy blev født i Louisiana 30. juli 1936, men har boet i Chicago siden 1957. Det var her, han udviklede sit banebrydende guitarspil, der skulle ændre bluesmusikken og sætte standarden for den nye guitardominerede rockmusik fra slutningen af 1960’erne og frem til i dag. Buddy Guy har en unik evne til at holde bluestraditionerne ved lige og samtidig være i stand til at bringe musikformen fremover. Både Eric Clapton, Jimi Hendrix, Jeff Beck, Stevie Ray Vaughan og The Rolling Stones har fremhævet Buddy, som deres største inspirationskilde. «He’s the top honcho now» sagde Keith Richards for nylig om Guy.


I det seneste år hvor The Rolling Stones har fået enorm opmærksomhed med deres bluesalbum «Blue and Lonesome», føles det helt rigtigt, at «the real thing», i form af Buddy Guy, er øverst på plakaten. Med sit banebrydende guitarspil og sin exceptionelle egenskab til at underholde, er Buddy en fantastisk oplevelse, og der er al mulig grund til at benytte denne fantastiske mulighed for at opleve en af musikhistoriens absolut største legender på dansk grund.

 

Buddy Youtube

 

Buddy achevements

Additional Info

  • Dato: Friday, 02 November 2018
  • Tidspunkt: 20:45 - 22:15
  • Scene: Royal Stage
Read 3311 times